Success.
🚛 Bestellingen geplaatst voor 20.00 uur, worden dezelfde dag verzonden

Graag stellen we je voor aan een speciale Dilmah klant: Caroline

Meet Caroline: Our special customer

Graag stellen we een heel bijzondere klant aan je voor. Caroline is één van onze trouwste klanten of zoals ze zelf zegt: een familielid van Dilmah Tea. Wij vroegen haar om zich aan andere Dilmah thee drinkers voor te stellen en te vertellen waarom Dilmah zo belangrijk is voor haar.

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Caroline Neela Fritzsche en geboren in Sri Lanka. 34 jaar geleden kwam ik naar Nederland omdat ik geadopteerd ben. Mijn ouders hebben altijd gezorgd dat ik verbonden bleef met Sri Lanka. Ze hebben altijd verteld waar ik vandaan kwam.

Mijn eerste reis terug naar mijn geboorteland was in 2000. Samen met mijn ouders en broers zijn we daar geweest. Daar ervaarde ik voor het eerst echt waar ik vandaan kwam. De geur, hoe klein ik ook was toen ik naar Nederland kwam (7 weken) is mij altijd bijgebleven. Het moment dat ik uit het vliegtuig stapte rook ik dat.

Mijn vader is een paar jaar later terug gegaan. Als hij thuis kwam mocht hij van mij de koffer niet openmaken. Dat deed ik om de geur van Sri Lanka te ruiken. Dat is wat ik het meeste mis als ik weer in Nederland ben: de geur. En ja ook de specerijen en het heerlijke eten.

In 2017 zijn wij weer naar Sri Lanka geweest. Helaas konden mijn vader en moeder daar niet bij zijn. Mijn vader overleed net voor de reis. Hij wilde dat wij als kinderen met partners echt gingen. Dat was zijn wens. We hebben een prachtige rondreis gemaakt.

Wanneer hebben jij & Dilmah elkaar voor het eerst leren kennen?

Tijdens mijn tweede reis heb ik voor één van de eerste dagen een ontmoeting geregeld met de founder van Dilmah Tea: Dhr. Merrill J. Fernando.

Na al die jaren per mail contact gehad te hebben, kon ik van dichtbij gaan bekijken hoe ze werken.

Mijn contact met Dilmah Tea ontstond toen ik meneer Fernando ongeveer 10 jaar geleden een mail stuurde. Dit deed ik nadat ik voor het eerst Dilmah thee had gekocht bij De Tuinen. Dilmah Tea was destijds nog niet bij veel andere winkels verkrijgbaar. Ik kreeg response op mijn mail en zo is het contact verder ontstaan.

Waarom kies jij voor Dilmah thee?

Na mijn ontmoeting met meneer Fernando ben ik me meer in thee gaan verdiepen. Ik was al een theeleut maar nu nog meer. In Sri Lanka ervaarde ik hoe het is om echte thee te drinken. Mijn inziens komt de beste thee dan ook uit Sri Lanka.

Ik drink Dilmah thee om twee redenen.

1: de smaak, puurheid en veelzijdigheid.

2: om mijn geboorteland te steunen door het kopen van deze thee.

Inmiddels heb ik met veel medewerkers van Dilmah contact. Voor een buitenstaander misschien vreemd maar zij zijn mijn tweede familie.

Wat ik leuk vind is dat Dilmah veel verschillende soorten thee heeft. Van lichte thee (witte thee, groene thee), fruit, kruiden en zeer sterke zwarte thee. Met de Elixirs kun je zelf iced tea maken maar ook cocktails en mocktails. In Australië verkoopt Dilmah Tea zelfs Earl Grey IPA bier.

Hoe zou jij jouw thee smaak omschrijven?

Er is zoveel wat ik lekker vind. Het is moeilijk om een favoriet te kiezen. Mijn keuken staat dan ook vol met verschillende soorten thee. Mijn bezoek heeft altijd last van keuzestress. Ze kunnen kiezen uit veel verschillende soorten. Inmiddels puilt mijn kast uit met theeglazen, kopjes, thee-tipjes, theepot, thee infuser, ect. Zo kan ik mezelf maar ook mijn visite een echte theebeleving geven.

Ben je bekend met de MJF Foundation?

Meneer Fernando heeft de MJF foundation opgericht. Met deze stichting geeft Dilmah Tea kinderen maar ook volwassen een betere toekomst. Ze zorgen bijvoorbeeld voor gratis onderwijs, zorgen dat volwassen zich kunnen om- of bijscholen zodat ze 'een echt vak' leren zoals houtbewerken, computers programmeren of kunnen werken in de Dilmagh t-Lounges. Dit is nog maar een kleine greep uit wat ze allemaal doen om de plaatselijke gemeenschap te helpen voor zichzelf een beter leven te creëren.

Helaas heb ik zelf geen project van dichtbij kunnen bezoeken. Wel doneer ik regelmatig geld en spulletjes voor de kindjes (pennen, schriften, stickers, gummetjes). Door Dilmah Tea te drinken zorg je dus niet alleen goed voor jezelf. Je zorgt hiermee ook dat anderen een betere toekomst krijgen. Dilmah is dus meer dan een kopje thee.

13 november is het world kindness day. Dilmah heeft als hartenwens: "To infuse the world with kindness" Heb je tips voor anderen om de wereld te voorzien van meer kindness?

Kindness staat voor mij niet als 1 dag. Vraag een vriend, vriendin, collega of familielid hoe het echt met hem of haar gaat. Vraag een oudere buurman of buurvrouw of je boodschappen kunt doen of drink samen een kopje thee. Kindness zit hem in de kleinste dingen. Vooral in de tijd waarin we nu leven.

Je hebt een foodblog, kun je daar iets mee over vertellen?

Ik ben nu zo'n 7 jaar hobby foodblogger. Mijn gerechten komen uit alle werelddelen vandaan. Ik hoef geen duizenden volgers. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn recepten, die ik met passie en liefde maak. Inmiddels heb ik volgers uit 53 verschillende landen. Hier ben ik trots op. Mijn blogs schrijf ik zowel in het Nederlands als Engels.

Mijn roots, dat is waarvan ik vind dat ik het beste in ben en daar hou ik me het liefste mee bezig. Mijn keuken ruikt dan weer naar de cuisine of Sri Lanka.

Hoe ben je op het idee gekomen om thee in je gerechten te verwerken?

Thee is een veelzijdig product. Zeker niet om alleen te drinken. Zo ben ik gaan experimenteren met thee in gerechten. Stop het in een kruidenvulling voor gevulde kipfilet. Of gebruik de thee als rookmot om bijvoorbeeld zalm mee te roken. Ook kun je thee verwerken in gebak of sauzen. Ooit heb ik zelfs caramel met thee gemaakt.

Je kunt thee ook gebruiken om melk of room mee te infuseren. De melk kun je vervolgens gebruiken om pannenkoeken mee te bakken. Als je met thee geïnfuseerde room verwarmt, kun je daar chocolade ganache van maken. Met ganache kun je chocoladetruffels maken of gebruiken als vulling in bonbons.

Wat wil je de lezers meegeven over thee?

Ik zeg: kies voor Dilmah! Het neemt je mee naar de oorsprong van thee, de echte smaak van Sri Lanka, de geur en de beleving. En kijk wat Dilmah meer doet, de zorg voor de harde werkers die de thee plukken, verwerken, ontwikkelen. De mensen in dorpjes, kinderen, ouderen, gehandicapten etc.

Door Dilmah thee te drinken steun je de MJF Foundation. Dilmah doneert minimaal 15% van de winst aan de MJF Foundation. Met elk kopje thee dat je drinkt, maak je de wereld een beetje mooier. Benieuwd naar de recepten van Caroline? Like haar Facebookpagina.

Vorig artikel Volgend artikel

Beschikbaarheid